Mangler du inspiration i forhold til tilbehør? Er du gået død i kartofler til aftensmaden? Eller er tiden ikke til rodfrugter endnu? Så har vi en ny kandidat, der med stor alsidighed kan puste nyt liv i middagsmenuen. Mange har en forkert opfattelse af blomkål, og kender den næsten kun i sønderkogt form, hvor den serveres sammen med lige så sønderkogte broccoli og gulerødder. Vi giver dig to bud på, hvordan du kan udnytte denne undervurderet råvare bedst muligt.
Det perfekte tilbehør
I Danmark er blomkål i sæson om sommeren, hvilket er en oplagt mulighed for at undersøge, hvad den kan gøre for dine salater til grillaften, eller som tilbehør til de gode kødretter. Rå blomkål leverer ikke nogen specielle toner i smagen, men hvis man steger eller griller den med smør, kan man opnå en lækker nøddeagtig smag, der stadig har bid i sig, når man spiser den. Derfor er den et rigtig godt alternativ til kartoflen, der som oftest er helt blød, med den samme neutrale smag. Hvis det er noget, der har vakt din interesse, men du mangler ideer – så frygt ej, for på Gastrofun.dk har de en lækker og nem opskrift på smørstegt blomkål, der med garanti vil tilfredsstille hele familien og dig selv.
Skal der suppe til?
Ofte får man på en kold og regnfuld dag lyst til suppe, men hvilken suppe virker bedst for at ramme den helt rigtige stemning af hygge? Mange vil ofte ty til hønsekødssuppe eller en cremet svampesuppe, men der findes et helt oplagt alternativ. Blomkål kan med sin alsidighed selvfølgelig også bruges til supper, og faktisk en af de bedst supper man kan få. Den er nem at få helt blød og glat, og så kræver den kun et minimum af fløde for at blive lækker og cremet. Den er nem og lige til at lave, og så kan den tilsættes det tilbehør man allerbedst kan lide. Det kan f.eks. være nødder eller kyllingestykker, så kun fantasien sætter grænser. Vi har en enkel, men virkelig lækker opskrift på blomkålssuppe, som kan tilpasses lige præcis de præferencer dig og din familie har.
Blomkål er generelt en meget taknemmelig grøntsager at arbejde med, og så passer den samme med mange forskellig andre råvarer. Den kan både give smag og tekstur til en ret, men med den rette tilberedning, er den lige så god for sig selv.