Brændende kærlighed er både en blomst og en ret. Den danske madret består helt traditionelt af kartoffelmos overstrøget med stegte bacontern og løg, der er blevet stegt i baconfedtet. Retten serveres med syltede rødbeder, og ofte drysses det med purløg eller, alternativt, persille. Selvom brændende kærlighed tekniks set ikke er Danmarks nationalret, så er det den, mange anser som det. Den ”korrekte” ret er stegt flæsk med persillesovs, der blev kåret i 2014. Men det betyder ikke, at brændende kærlighed ikke har en plads i folks hjerter.
Hvornår spiser man brændende kærlighed?
Brændende kærlighed kan blive spist når som helst. Typisk er det en almen aftensmadsret, men nogle serverer den også som frokost eller i forbindelse med sammenkomster. Nogle får det til traditionelle familiemiddage, mens andre synes, det er en ret, der er for simpel til at servere for gæster. Det afhænger meget af familien, man spørger. Moderne brændende kærlighed kan modificeres på mange måder. Er man for eksempel vegetar, så kan man finde alternativer til bacon. Det er også muligt at mose andet med kartoflerne, for at gøre den sundere – for eksempel broccoli, gulerødder eller andre rodfrugter. Brændende kærlighed lader dig eksperimentere med forskellige ingredienser, og så længe, du har hovedrammerne, kan du gøre med den, som du vil. Der kan selvfølgelig være nogle mennesker, der er uenige – men i sidste ende er det din ret.
Hvilke andre nemme retter kan jeg lave?
Brændende kærlighed er én af de nemmeste retter, du kan lave. Den kræver meget lidt, og ingredienserne er let tilgængelige. Men kartoffelmos kræver typisk bestemte redskaber. Hvis du ikke har dem, så er der andre lækre og nemme opskrifter, du kan bruge. En kartoffelsalat opskrift er nem at finde, og her kræves der typisk kun en kniv. Du kan også kaste dig ud i stegt flæsk med persillesovs, eller du kan lave frikadeller. Frikadeller kan nemlig tilpasses til en masse forskellige kostvaner og diæter, for de behøver nemlig ikke at være lavet af svinekød. Brændende kærlighed er en nem ret, der har stærke, danske rødder. Den er god at kunne lave, for den kan opbevare i længere tid, og ingredienserne er nemme at få fat på. Det er en ret, der virker meget mere teknisk, end den faktisk er. Du kan bruge brændende kærlighed til at imponere andre eller øge dine madkunstskaber. Uanset hvad, så er det en god ret at kunne.