Vi hører om blue light briller med blåt lys overalt i disse dage, men har du virkelig brug for dem? Blålysbriller er designet til at blokere for det potentielt skadelige blå lys, der udsendes fra vores digitale enheder. Hvis du spekulerer på, om du bør investere i et par blålysbriller eller ej, er der her nogle få tegn, der kan pege på, at det er den rigtige beslutning for dig. 

Hovedpine og øjenbelastning 

Hvis du oplever hovedpine eller øjenbelastning efter at have brugt tid på dine digitale enheder, kan det skyldes langvarig eksponering for blåt lys. Hvis dette gælder for dig, kan briller, der blokerer for blåt lys, hjælpe med at reducere blændingen og det hårde lys fra skærmene på din enhed. Dette kan gøre din oplevelse mere behagelig og kan endda hjælpe med at lindre nogle af disse hovedpiner og belastninger.  

Søvnbesvær 

Eksponering for blåt lys om natten kan faktisk forstyrre din krops naturlige søvncyklus ved at undertrykke melatoninproduktionen – det hormon, der er ansvarlig for at hjælpe os med at sove. Hvis du har problemer med at falde til ro om natten eller sove hele natten, kan det hjælpe dig med at forbedre din søvnkvalitet, hvis du bærer briller med blåt lys, når du bruger enheder om aftenen. 

Overfølsomhed over for blænding og skarpt lys 

Har du en tendens til at blive mere generet af skarpt lys end de fleste andre? Gør blænding fra bilens forlygter eller skarpt sollys dig utilpas? Hvis det er tilfældet, kan en investering i et par gode blålysblokerende linser være med til at mindske følsomheden, da de absorberer en stor del af de skadelige UV-stråler, der forårsager ubehaget.  

Du kniber altid øjnene sammen

Hvis du konstant kniber øjnene sammen, når du kigger på skærme eller i områder med skarpt lys, kan det skyldes lysstyrken på din enheds skærm. Blålysbriller kan hjælpe med at reducere denne lysstyrke og gøre din visningsoplevelse mere behagelig. Besøg Luxreaders.dk for at få mere at vide om det. 

Konklusion 

Briller, der blokerer for blåt lys, er blevet mere og mere populære i de seneste år, men hvordan ved du, om de er de rigtige for dig? Der er ikke noget universelt svar, når det kommer til sundhedsrådgivning, men hvis nogle af de symptomer, vi nævnte ovenfor, gælder for dig, kan det være gavnligt for både dine øjne og dit generelle velbefindende at investere i et par blålysbriller. Et par gode kvalitetslinser vil ikke kun beskytte dig mod potentielt skadelige UV-stråler, men vil også gøre det generelt mere behageligt at bruge digitale enheder. Så hvorfor ikke give dem en chance? Kvinder, der sætter pris på deres øjensundhed, bør helt sikkert overveje at investere i et par gode blålysblokerende linser i dag!

 

Next Post

Lej en kok – for lækker mad og god sundhed

søn jan 15 , 2023
Lej en kok kan være en god måde at få lækker og sund mad på bordet, uanset om du vil have en formel middag eller […]