Stadig flere danskere er begyndt at sætte pris på vin. Selvom alle ikke kan smage forskel på druer og snakke med om franske vinregioner, kan de fleste altså nu sætte pris på en god rødvin det at sætte pris på en god rødvin handler dog ikke kun om at kunne smage på den og skelne den fra den billige fra supermarkedet.

Sæt pris på god rødvin

Det handler også om at behandle den rigtigt, så du får mest muligt smag ud af vinen. En stor del af den proces er den såkaldte iltning, som vitterligt bare handler om at give vinen kontakt med luft. På den måde åbnes vinens smag og en vin, der førhen var tung og voldsom vil efter iltning være en sand smagseksplosion.

 

Den slags kan måske lyde en anelse prætentiøst på tekst, men hvis du blindsmager en vin henholdsvis før og efter den er blevet iltet, vil du næsten med sikkerhed foretrække den iltede. Hvis du endelig skal nyde en god rødvin til middagen, fortjener både du og vinen altså, at den bliver iltet.

Ilt vinen korrekt

Der er dog også stor forskel på, hvordan folk ilter deres vin. Den mest simple måde at ilte en vin er selvfølgelig bare at tage proppen af den en time inden den kommer på bordet. Det kan også virke i nogle henseender, men som regel opnår du kun at ilte toppen af vinen på den måde. Et alternativ kan derfor være at købe en såkaldt vinilter. Det er i praksis bare en genstand, der forlænger flaskens hals og lader vinen komme langsomt ud, det hjælper dog en god rødvin til at blive iltet mellem flaske og glas. På den måde kan du får en perfekt iltet rødvin til middagen uden megen anden forberedelse.

 

Særligt med unge eller meget smagfulde vine er en simpel vinilter dog ikke altid nok. I så tilfælde kan du med fordel hælder vinen over i en anden beholder. Det kan bare være en skål, hvor du slynger den rundt i et stykke tid for så derefter at hælde den tilbage i flasken. Vil du gerne have en god rødvin til at pynte på bordet, kan du dog også købe en vinkaraffel at hælde den op i. En vinkaraffel opnår nemlig både at ilte vinen og pynte på middagsbordet. Derfor er det også unægteligt en af de bedste måder at nyde en god rødvin.

Next Post

Er der sunde måder at booste vægttab på?

søn dec 5 , 2021
Svaret er ja. CBD olie kan hjælpe dig med dit vægttab, på en helt naturlig og ufarlig måde. Olien er ikke i sig selv en […]