Nedenfor finder du en lækker opskrift på vaniljeis med gourmet vanilje

Det skal du bruge

1 vaniljestang

5 dl piskefløde

3 dl sødmælk

6 æggeblomme

125 g sukker

Fremgangsmåde

TRIN 1

Sæt beholderen fra maskinen i fryseren en dag før du vil lave isen. Næste dag hælder du fløden og mælken i en medium tyk gryde, og hælder derefter halvdelen af ​​sukkeret i. Skær vaniljestangen ned i længden med en lille skarp kniv og skrab så mange af de små sorte frø ud, som du kan, i flødeblandingen. Skær bælgen i tre og kom den i gryden.

 

TRIN 2

Varm fløde og mælk op ved svag varme, rør af og til, indtil det næsten koger – du vil se et par bobler i kanten. Tag af varmen og stil til side i 30 minutter, så vaniljen kan trække.

 

TRIN 3

Kom æggeblommerne i en skål med resten af ​​sukkeret og pisk med en el-håndpisker i cirka 2 minutter, indtil blandingen er tyknet, er blegere i farven og falder i tykke bånd, når du løfter piskerisene. Brug en målekande til at tage omkring 125 ml/4fl oz af flødeblandingen ud og pisk i æggeblommerne for at slække dem. Varm fløden op til den lige kommer i kog, tag af varmen og rør æggeblommeblandingen i.

 

TRIN 4

Sæt gryden tilbage på lav varme og kog under hele tiden med en træske i 8-10 minutter, indtil cremecremen er tyk nok til at dække bagsiden af ​​skeen. Pas på, at det ikke koger – så snart du ser nogen bobler ved at briste til overfladen, skal den være tyk nok, så tag gryden af ​​varmen, så blandingen ikke stivner.

 

TRIN 5

Hæld cremecremen i en varmefast skål, og sæt den derefter i en større skål en tredjedel fuld af isvand til afkøling (dette tager cirka 20 minutter). Rør af og til for at forhindre, at der dannes hud. Sæt skålen med cremecreme i køleskabet i 3-4 timer, gerne natten over, så den bliver rigtig kold.

 

TRIN 6

Sæt ismaskinen i gang, tag vaniljestangsstykkerne ud, og hæld derefter langsomt den kolde vanillecreme i. Lad det trække i 10-30 minutter (afhængigt af din maskine). Når det stopper, er det sikkert for blødt til at spise, så kom det i en plastikbeholder, dæk med husholdningsfilm, derefter et låg, og frys i minimum 3 timer. (Den holder sig i fryseren i 3 måneder, men tag den ikke ud, og frys den igen.) Tag den ud af fryseren 15 minutter før servering.

 

TRIN 7

For at lave det i hånden: I trin 1 opvarmes mælken, vaniljen og halvdelen af ​​sukkeret uden fløde (cremen bliver lidt tykkere). I starten af ​​trin 6 piskes fløden, så den er let og slap, ikke for stiv, og fold den ind i den kolde creme. Frys i 3-4 timer under omrøring en gang i timen, indtil de er næsten frosne, og frys derefter som ovenfor.

Next Post

Sådan bager du den lækreste chokoladekage

lør apr 9 , 2022
Skal du snart holde fødselsdag eller have gæster, og er du på udkig efter en god opskrift på en lækker chokoladekage? Så er du kommet […]