Som en restaurantejere ved du, at højsæsonen kan være en udfordring for dine tjenere og overarbejdes og træthed er altid en risiko. Hvis din restaurant ikke gøres ordentligt klar, kan det føre til langsom service, dårlig madkvalitet og utilfredse kunder. 

Men frygt ikke, vi har samlet nogle tips til at hjælpe dig med at klare højsæsonen uden at belaste dine tjenere.

 

1. Opdater din menu

Det er altid en god ide at opdatere din menu eller tilføje nye retter til højsæsonen. Dette vil give dine kunder noget nyt og spændende at prøve. Samtidig vil det tage noget af arbejdsbyrden væk fra tjenere, da de ikke behøver at besvare de samme spørgsmål om dine klassiske retter igen og igen.

 

2. Uddan dine tjenere

Undersøgelser viser, at de gæster der bliver betjent af godt trænede tjenere, er mere tilbøjelige til at vende tilbage til din restaurant og anbefale den til venner og familie. Gennemfør en grundig træning med dine tjenere om din menu, hvordan man håndterer stressende situationer og hvordan man, generelt, giver fremragende service.

 

3. Køb eller lej automatiseret teknologi

Øget teknologi i din restaurant kan også hjælpe dig med at klare højsæsonen. F.eks., en tablet bestillingssystem kan bruges til at tage ordre fra bordene, hvilket eliminerer behovet for tjenere at tage bestillinger og kan fremskynde processen, når restauranterne er fyldt op. 

Du kan med fordel også hyre en tjener vikar eller flere, så du har nok bemanding til de forskellige ryk.

 

4. Forbered dig i forvejen

At planlægge i forvejen giver dig mulighed for at forbedre både logistik og brand-image. Det kan være alt lige fra at øge bemandingen af tjenere, til at bestille ekstra madvarer i god tid til at oprette strategier for bookinger og promovering af “online takeaway“, hvilket kan mindske dine tjenere arbejdsbyrden.

 

5. Vær taknemmelig over for dit team

Det er vigtigt at huske, at højsæsonen er lige så hård på tjenere og andre ansatte, som det er på dig. Vis taknemmeligheden over for dit team ved at give dem ekstra belønninger og anerkendelse for deres hårde arbejde. Dette vil også hjælpe med at opbygge moral og loyalitet i virksomheden.

 

En sæson med gode udsigter

At håndtere højsæsonen i din restaurant kan være en stressende tid for både ejere og tjenere. Men med disse tips på plads, kan du reducere belastningen på dine ansatte og sikre, at højsæsonen kan være en succes, både for dig og dine kunder. 

Det er vigtigt at have en effektiv plan på plads, der giver tjenere mulighed for at yde fremragende service. Hertil, at muskelsmerter og stress mindskes bedst muligt. Brug disse tips næste gang din restaurant går ind i højsæsonen, og se, hvordan det kan gøre en forskel.

 

Next Post

Evigheds Brudebuketter: Tips til Valg af den Perfekte Buket

tirs aug 22 , 2023
Valget af den perfekte evigheds brudebuket er en vigtig beslutning for enhver brud. I denne artikel vil vi give dig nyttige tips og råd til […]