Kender du det? Den der følelse af at være sulten, men det er ikke lige en rugbrødsmad med spegepølse, du har i tankerne? Og det der æble, du har liggende i tasken til situationer som denne, bringer heller ingen umiddelbar tilfredsstillelse. Den følelse kender vi også godt. Vi kalder det for Den lille chokoladesult. Den kan, ganske rigtigt, kun mættes med dejlig, fyldig, velsmagende chokolade. Men hvad er det ved chokolade, der gør den så svær at modstå? Det har vi et bud på.

Et nydelsesmiddel

Når Den lille chokoladesult insisterende banker på, har du svært ved ikke at give efter, og det har en helt naturlig forklaring. Chokolade er nemlig et nydelsesmiddel, der indeholder stoffet theobromin, som påvirker centralnervesystemet. Før du går i panik og begynder at hamre nærmeste hårde genstand mod knæ og albuer for at tjekke dine reflekser, skal det tilføjes, at der skal ganske store mængder theobromin til, før det har nogen negativ effekt. Theobromin har derimod en positiv effekt på din følelse af velvære og mentale adræthed. Med det i tankerne, er det allerede svært at komme på rigtig gode argumenter for ikke at stille Den lille chokoladesult, når den dukker op. Det har vi da heller ikke tænkt os – du får tværtimod to bud på uimodståelige chokoladelækkerier, der kan sætte selv den mest insisterende chokoladesult skak.

Chokolademuffins med kakaopulver

De små muffins har længe været populære kager i det danske køkken, da de ofte er hurtige at røre sammen, har en kort bagetid og smager fantastisk. Vi har en opskrift på chokolademuffins med kakaopulver, du med garanti vil elske. De her små kager har en fantastisk fugtig konsistens, der kun bliver endnu mere gooey, hvis du spiser dine muffins, når de stadig er lune og chokoladestykkerne derfor stadig er smeltede. I opskriften foreslår vi, at du bruger mælkechokolade, men du kan tilsætte lige den chokolade, du ønsker. Hvis du bruger chokoladebarer, så foreslår vi, at du giver dem en tur i fryseren, når du har skåret dem i passende stykker, og før du blander dem i dejen. Så holder stykkerne formen under bagningen uden at smelte helt ud i dejen. Det giver dejlige store chunks af din yndlingschokoladebar, når du spiser en chokolademuffin med kakaopulver.

Puha – hvis du ikke allerede er på vej i køkkenet for at bage chokolademuffins med kakaopulver, så har vi endnu et forslag til et chokoladelækkeri, du får svært ved at modstå.

Chokolademousse med kaffe

Den klassiske chokolademousse har i mange år været en kærkommen gæst ved middagsselskaber, fejringer og sågar i kølemontren i kantinen på din arbejdsplads. Og det er der en grund til, for den luftige mousse, som samtidig er så fyldig på smag, er bare uimodståelig. Selv en klassiker kan have brug for lidt variation en gang imellem, og vi har derfor et bud på en chokolademousse med kaffe, hvor den intense smag af chokolade fremhæves af den lidt bitre smag af kaffe. På grund af kaffesmagen, er det primært en dessert, der henvender sig til et voksent selskab. Så vent med at servere chokolademousse med kaffe til ungerne er lagt i seng. Det må man gerne nogle gange. Vi siger det i hvert fald ikke til nogen, hvis du gør.

Next Post

Hvad er forskellen på espresso og americano?

tirs jul 12 , 2022
Hvem elsker ikke en kop kaffe om morgenen eller om eftermiddagen med måske et stykke kage. Særligt når man lige vil have sig lidt ekstra […]