Hvem elsker ikke en kop kaffe om morgenen eller om eftermiddagen med måske et stykke kage. Særligt når man lige vil have sig lidt ekstra energi om morgenen eller på arbejdet, for lige at få klaret de sidste par opgaver. Kaffe har eksisteret i hundreder af år, og drikkes af mange millioner mennesker hver eneste dag. Men kaffe har forskellige konsistens, smag og gøre måde. Lad os fx tale om espresso og americano kaffe. Hvad er mon forskellen mellem disse to slags? Lad os starte med espresso:

Hvad er espresso

Selvom de fleste kaffer har eksisteret i hundreder af år, er dette ikke det samme for espresso. Espresso er på den anden side i bund og grund en mere koncentreret kop kaffe. Der er mange grunde til, at espresso er elsket mere end nogen anden kaffe, og måske er grunden til det, at den nydes af så mange mennesker over hele verden, fordi den virkelig har en helt anden karakter end andre end en almindelig kop kaffe! Men ikke kun er espresso en mere koncentreret kop kaffe, men smagen er også meget anderledes og kan være årsagen til, at espresso normalt holdes mere af end kaffe.

Hvordan laves espresso

Espresso er fint malede kaffebønner, der pakkes tæt sammen og placeres i en espressomaskine. På en espressomaskine er det, den nemmeste måde at lave espresso på i dag. Men ikke desto mindre placeres de fint malede kaffebønner i maskinen, og varmt vand skaber derefter damp. Den damp tvinges op for at varme kaffebønnerne og producere en tyk, dryppende væske kaldet espresso. Tykkelsen af espresso er også en afgørende egenskab, fordi den er næsten tre til fire gange konsistensen af almindelig sort kaffe.

Hvad er forskellen på en espresso og en americano

Som skrevet tidligere er espresso, fint malede kaffebønner som bliver lagt i en espressomaskine, hvor slutproduktet ender med at være en tyk rødbrunlige cremet væske, som er tre til fire gange kraftigere end en almindelig kop kaffe. En kop americano er til gengæld slet ikke nær så kraftig i konsistensen som en espresso. Da måden man laver en americano på er, at bruge 1 eller 2 shots espresso, som derefter blandes op med varmt vand. Derfor er det noget mildere end en espresso, men lidt kraftigere i smag end en almindelig kop filter kaffe.

 

Next Post

Tre gode idéer til at undgå e-numre, plast og lignende i mad og drikkevarer

ons jul 20 , 2022
Desværre er der en del mad og drikkevarer, som er fyldt med e-numre og andre ting, som kan være usunde for kroppen. Nogle går mere […]