At lave sin egen hjemmelavet mad behøver hverken være specielt tidskrævende eller dyrt, især ikke hvis du bruger lidt tid på at planlægning. Lav en ugeplan over de retter du gerne vil lave og lav gerne til flere dage.
Dermed sikre du dig at der også er hjemmelavet mad på de dage, hvor skemaet er stramt. Hvis du selv synes det kan være svært at finde på mad til en hel uge på en gang, kan du finde inspiration på www.foodfreaks.dk. Fordelen ved at planlægge mad til en hel uge er også at du kan sikre dig at de samme ingredienser går igen i flere af retterne. Det gør det billigere, men du undgår også at skulle smide mad ud.
Spring over hvor gærdet er lavest
Argumentet med at det tager lang tid at lave god og sund hjemmelavet mad holder ikke. Der er mange gode muligheder i supermarkederne for at købe lette løsninger som ovenikøbet er sunde. Du kan f.eks. købe kartofler som ikke skal skrælles og salat der er skåret. Det betyder at du kan have en lækker færdiglavet salat på bordet på få minutter og spare halve timer på ikke at skulle skrælle kartofler. En ikke helt lille opgave, hvis man er mange om spisebordet.
Du kan også lave mad, hvor der er til et par dage af gangen. Det tager ikke længere tid at lave mad til flere dage og det gør det nemt og hurtigt at spise på “anden dagen”. Meget mad smager også bedre den næste dag og på kolde regnfulde dage er det skønt at kunne hive en hjemmelavet suppe op af fryseren.
Køb mindre og bedre mad
Når du handler ind skal du holde dig til din indkøbsseddel. Og dog kommer du forbi et godt tilbud skal du selvfølgelig sige ja tak. Med et godt tilbud mener jeg ikke at du kan få 3 plader chokolade til en pris af 2, men hvis der f.eks. er noget kød på tilbud, som du normalt ikke har råd til vil det være dumt ikke at sige ja tak.
Ellers skal du holde dig til din indkøbsseddel. Det er også en god ide at købe mindre portioner, men af bedre kvalitet. Undgå de store men ofte også kedelige og seje bøffer som er på tilbud men vælg i stedet at købe nogle af bedre kvalitet, men som også er mindre. Det vil give dig en langt bedre oplevelse når de er tilberedt. Vælger du alligevel at købe billigere udskæringer, så kan du peppe dem lidt op ved at tilberede dem med Sous vide metoden.