Frokost ude på de danske restauranter og caféer er et storbyfænomen. Det kan man konkludere ud fra, at det er i de større byer, der er mange restauranter og caféer. I København er det meget naturligt at spise sin frokost ude i byen. Aarhus er slet ikke så lang fremme, endnu. Man kan se en opdateret oversigt over, hvem der laver frokost i Aarhus her:

De store kantiner har skylden

En af grundene til, at mange i og omkring Aarhus ikke spiser deres mad ude i byen, er uden tvivl alle de mange virksomhedskantiner, som er skudt op. Her er maden billig, og SKAT betaler jo en del af omkostningerne til den virksomhedsbetalte frokostordning, hvilket er et politisk valg, som går ud over de mange private erhvervsdrivende, som driver restauranter, caféer, fastfoodsteder, sandwichbarer og andre takeawaysteder. Det er en ting, og sådan er politik. En anden ting er, at maden i kantinerne ofte er tarvelig og langt fra hjemmelavet. Det er ofte buffet, som står fremme på bordene i lang tid. Dog skal det tilføjes, at der er forskel på kvaliteten af kantinemad, men det er i de færreste tilfælde, det kan konkurrere med mange af Aarhus’ bedre frokostrestauranter. Heldigvis, vil mange nok sige.

 

 

Frokost i byen kan bare noget

Dansk frokost, smørrebrød, cafefrokost, sund frokost eller bare en sandwich på vejen som takeaway er noget af det, som Aarhus byder på. Mange er begyndt at holde åbent til frokost. Det skyldes, at flere og flere forretningsfolk bruger byens restauranter i højere grad end for bare fem år siden. Det er blev trendy at spise frokost ude i byen med forretningsforbindelser eller kolleger. Heldigvis, vil mange nok sige.

 

 

Guide til frokost i Aarhus og omegn

Hvis man savner et overblik over hvilke restauranter, der er i Aarhus, så kan man se mere i restaurant Aarhus guiden her:

Der er en del fordele ved at have alle de caféer og restauranter, som holder åbent til frokost på et sted. En af dem er, at det giver et overblik over udbuddet. En anden er, at der er afstand og rutevisning hen til spisestedet. Det giver især god mening, hvis man ikke kender til Aarhus geografisk. Her er også online booking til de steder, som har det.

 

 

Ikke kun dansk frokost

I denne her guide eller oversigt over frokost i Aarhus er alle med. er er også en guide, hvor det udelukkende er dem, som laver traditionel dansk frokost, som er med. Men det kan være en del restauranter og caféer, som har en pariserbøf eller lidt smørrebrød på menukortet, mens alt andet er udenlandske retter. Den type kan være svære at sætte i bås, da de jo har en kæmpe bredde i deres menukort.

 

 

 

Next Post

Mine favorit-spisesteder i Mariager

man maj 31 , 2021
”Hvor skal man spise henne, når man besøger Mariager?”