Vi har alle prøvet det. Aftenen er blevet sat af til at lave lækre cocktails derhjemme, og hjemmebaren er blevet fyldt med diverse spiritus, råvarer, likører og sirupper. Nu skal den bare have hele armen med en highend cocktail i hånden.

 

Men det er bare lidt som om, at de aldrig bliver helt lige så gode, som når en bartender laver dem … Hvad er det lige, vi gør forkert? Typisk handler det om, at vi ikke helt har styr på teknikkerne i cocktailkunsten. Måske er vores fremgangsmåde lidt skæv, eller måske bruger vi lidt for meget eller for lidt af en bestemt ingrediens. Eller måske har vi ligefrem undladt noget vigtigt.

 

Der kan være mange grunde til, at vi ikke rammer en cocktail perfekt, og så ender de typisk med at smage ligefrem dårligt. Derfor ender vi i en lidt skuffende aften, hvor drikkevarerne slet ikke lever op til forventningerne.

 

Så hvad kan vi gøre for at lave bedre cocktails, der minder om dem, bartenderne serverer for os? Her får du et par tips til, hvordan du kan forbedre dine evner i cocktails.

 

Følg altid opskrifterne til punkt og prikke

“Den der Angostura Bitter, den behøver jeg ikke.” Sådan har vi det med at tænke, hvis der for eksempel ikke skal ret meget af en bestemt ingrediens i cocktailen. Så behøver vi den vel ikke? Svaret er dog, at det gør vi. For selv to dråber af for eksempel Angostura Bitter kan gøre en verden til forskel i en cocktail.

 

Derudover er der mange af os, der har en tendens til at læse en opskrift på en cocktail, og så derefter gøre det hele lidt på gefühl. Skulle isterningerne i før eller efter, jeg hælder spiritus i glasset? Selv de mindste detaljer har en betydning. Så sørg altid for at have opskriften lige foran dig, når du mixer en Mojito, Whiskey Sour eller anden highend cocktail.

 

Gå efter kvalitet frem for kvantitet 

Det kan være fristende at købe to af de billige vodkaer frem for at købe én god vodka. For så kan vi jo lave endnu flere cocktails! Men det har en enorm betydning for smagen, at vi vælger at bruge lidt ekstra kontanter på gode råvarer og spiritus af god kvalitet.

 

Så selv om det kan virke fristende at handle stort ind i de lidt billigere alternativer, så gør det sjældent noget godt for de cocktails, du ender med at servere.

 

Derfor er det en bedre idé at spare en smule op til en aften, der står i cocktailens navn. På den måde garanterer du, at det bliver nogle timer med lækre smagsoplevelser, som gæsterne har lyst til at være en del af. Det kan i den grad betale sig.

 

Sidst, men ikke mindst, hvis du slet ikke kan se dig ud af det store cocktailshow, kan det være oplagt at leje en bartender. Så sikrer du, at cocktailsene bliver lavet lige efter bogen.